Veelgestelde vragen

Megarun gerelateerde vragen:

Jazeker, campers tot een gewicht van 3500 kg zijn toegestaan.

De oude barrel mag niet jonger zijn dan 15 jaar. Verder dient dient de aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften en eisen te voldoen en tijdens de gehele periode van de MegaRun voorzien zijn van een geldige APK. Het voertuig dient minimaal WA verzekerd te zijn. Als richtlijn dient de auto niet meer waard te zijn dan +/- € 1.000,-.  Maar je mag onbeperkt geld spenderen aan het pimpen van je barrel!  Wel is er vooraf een keuring, de auto’s dienen te voldoen aan strikte veiligheidseisen. Uiteindelijk draait het er gewoon om dat jij aan de start verschijnt met je oude gepimpte bak! Hoe gekker des te beter! 

Er mag alleen worden deelgenomen in auto´s met een maximum toelaatbaar gewicht (GVW) van 3500 kg.

Technische eisen barrel: Klik hier! Wij zijn streng bij de technische keuring en maken geen uitzonderingen, regels zijn regels. 

Helaas, aanhangwagens (dus ook caravans/vouwwagens etc.) zijn niet toegestaan.

Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar. Bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een hotelkamer/pension etc. te boeken in de buurt van de eindbestemmingen.

Houd er wel rekening mee dat de camping “the place to be” is qua beleving.  Daar vinden de feesten (inclusief de optredens van de artiesten), start/finish en prijsuitreikingen plaats. Tot op de camping!

Ja dat is mogelijk, wijzingen of uitbreiden van de samenstelling van het team kan tot maximaal 8 weken voor aanvang evenement. Dit kunnen jullie zelf regelen via de inloggegevens die jullie ontvangen na de inschrijving.

Jazeker! Iedereen is welkom. Wel dienen ook deze auto’s aan alle wettelijke eisen voldoen die gelden in het land waar het kenteken is afgegeven. Ook moet deze auto minimaal WA + SVI verzekerd zijn volgens de geldende wettelijke regels van het land waar het kenteken is afgegeven.

Jazeker! Plak vol die barrel, hoe meer stickers des te meer geld voor benzine, eten & drinken. We zien daarbij steeds meer teams die er een goed doel aan koppelen, mooie initiatieven! 

Dan is de MegaRun niks voor jou! De MegaRun is een tourrit. Het gaat absoluut niet om snelheid of tijd. De deelnemende auto’s mogen ook geen uitingen/stickers hebben van een race/rally waardoor men een verkeerd beeld kan krijgen van de MegaRun.

De MegaRun wordt georganiseerd door een groep van ervaren en enthousiaste mensen. Wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen in binnen -en buitenland. Ons team werkt nauw samen met Artiestenbureau Lukassen Produkties en de organisatie van het Mega Piraten Festijn. Tijdens de MegaRun staat een crew van meer dan 30 toppers  klaar om alles te regelen.

Het kantoor van de MegaRun bevindt zich in Ooij (bij Nijmegen).

Nee, dit is geen must. Maar wil je echt de MegaRun beleven, dan mag je de uitgestippelde route niet missen! Elke dag ontvangen jullie in de ochtend de route voor die dag.

Alle bekeuringen en kosten voor tol en/of vignetten zijn voor de deelnemer zelf. De organisatie kan hiervoor nooit aansprakelijk worden gesteld en deelnemer is zelf verplicht om uit te zoeken waar tol moet worden betaald en/of waar een vignet verplicht is.

De kans is groot dat jullie tijdens de MegaRun te horen zijn op RadioNL, de MegaRun is namelijk dagelijks live te volgen op RadioNL.

Startbewijs is niet overdraagbaar, je kan het startbewijs niet doorverkopen aan een ander team/persoon. Bij annulering wordt er geen inschrijfgeld gerestitueerd. Een annuleringsverzekering betaalt vaak wel uit bij een geldige reden. De Megarun is echter niet aansprakelijk bij het niet uitkeren bij een bepaalde annuleringsverzekering.

Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa
Megarun Barrelrun Runnersweekend Roadtrip Europa

Eat, sleep, poar neem’n, repeat!